top of page

GUATEMALA | VRIJWILLIGERSWERK MET SCHILDPADDEN

Ik heb ruim 2 weken vrijwilligerswerk met schildpadden gedaan en heb het erg naar mijn zin gehad! Als je aankomt krijg je meteen een rondleiding en word je aan iedereen voor gesteld.


Overdag schoonmaken en dieren voeden

De vaste werkzaamheden overdag bestaan uit het schoonmaken van verblijven (schildpadden, kaaimannen, vissen), het voeren van de papegaaien en leguanen en het meten van de temperatuur in de broedplaats van de zeeschildpadden.


's Avonds op patrouille

In de avond ga je 1 of 2 keer patrouille lopen over het strand op zoek naar zeeschildpadden die hun eieren gaan leggen. De eieren haal je uit het nest en neem je mee naar de broedplaats. Daar graaf je zelf een nest en begraaft de eieren. Je registreert hoeveel eieren er op welke plek zijn begraven.


Overige werkzaamheden

Daarnaast zijn er ook werkzaamheden als het maken van ladders of schommels voor de papegaaien, vissen in de mangrove en het schoonhouden van het strand.


Relaxen

Je hebt redelijk wat vrije tijd om te relaxen in een hangmat en te kijken naar een mooie zonsondergang en 's avonds naar de prachtige sterrenhemel. Op zondag heb je een vrije dag. Je kunt wel de zee in, maar deze is erg ruig! Dus rustig zwemmen of ver de zee in zit er niet in.


Lieve en leuke mensen

Toen ik er verbleef waren er hele lieve en leuke mensen, ik voelde me heel erg welkom. Marisette en Maria Renee verbleven daar vanuit hun studie en JJ werkte daar. Zij hebben geen apart verblijf en slapen dus ook in de huisjes waar de vrijwilligers verblijven. Zij spreken goed Engels! Ik denk wel dat als beide huisjes helemaal vol zouden zijn (2x 8 personen) er teveel mensen zijn voor de taken die gedaan moeten worden. Er zijn wel voldoende klussen die moeten gebeuren, maar waar bijvoorbeeld niet genoeg geld voor is (bijv. voor de aanschaf van spullen daarvoor).


Het project is zeker voor herhaling vatbaar, de baby schildpadjes vrijlaten is echt prachtig om te doen en je leert er van alles over!


door Miranda | Pacifische kust, Guatemala

Comments


bottom of page