top of page
antigua-guatemala-arco-santa-catalina

Spaanse les in Antigua

Bestemming

Antigua

Antigua is de oude koloniale hoofdstad van Guatemala en heeft een heerlijk klimaat. Overdag is het altijd tussen de 20 en 25 graden. Je vindt hier vele prachtige ruïnes, kleine straatjes met kleurrijke huisjes, mooie kerken en een gezellig centraal plein. Er hangt een relaxte sfeer en het zit vol met leuke barretjes en restaurantjes.

 

Een groot deel van de bevolking stamt van de Maya's af en loopt nog in traditionele kleding, vooral op de markt. Een bezoek hieraan mag je dus zeker niet overslaan. De omgeving van de stad is prachtig en wordt omgeven door diverse vulkanen. Met name de beklimming van de vulkaan Acatenango is erg bijzonder, je hebt vanaf hier namelijk prachtig uitzicht over andere vulkanen. 

Taalschool in Antigua

Je krijgt les op een middelgrote school op slechts een paar straten lopen van het centrale plein van Antigua. Als je binnenkomt valt meteen op hoe gezellig het hier is. Iedereen die er werkt doet enorm zijn best om het je naar de zin te maken. Er is een gezellige binnenplaats vol met planten en een fonteintje, daaromheen staan overal tafeltjes waaraan iedereen les krijgt.

Lessen in Antigua

De school geeft alleen privé lessen (20 lessen per week). De lessen zijn in de ochtend van 08.00-12.00 uur of in de middag van 14.00-18.00 uur. Dit is inclusief een pauze van 30 minuten. Je kunt in Antigua elke dag van de week starten, dus ook in het weekend. Wil je meer of minder lessen dan kan dat ook. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op! 

 

Elke dag worden er activiteiten georganiseerd. Dit is meestal gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld salsa les, fiets tours, een bezoek aan een koffieplantage of chocolade fabriek. In het weekend worden er ook excursies (tegen betaling) georganiseerd, zoals het beklimmen van de vulkanen Pacaya en Acatenango. 

De school
Lessen
Accommodatie

Accommodatie

De meeste studenten verblijven in een gastgezin. Zo word je helemaal ondergedompeld in de Guatemalteekse cultuur en leer je de taal het snelst. Je hebt een eigen kamer met drie maaltijden per dag (behalve op zondag). De badkamer is gedeeld. Bij het selecteren van een gezin houden we rekening met jouw voorkeuren. 

 

Naast gastgezinnen heeft de school ook een eigen guesthouse met 6 kamers. Je krijgt een eigen kamer en deelt de badkamer met andere studenten. Hier zijn twee maaltijden per dag inclusief (behalve op zondag). Op zondag kun je gebruik maken van de keuken om zelf te koken of lekker uiteten gaan. 

Als je langere tijd blijft is het ook mogelijk om de accommodaties te combineren. Bijvoorbeeld eerst een paar weken gastgezin en daarna nog een paar weken guesthouse.

Prijzen

Prijzen taalcursus Antigua 2023

Inclusief​

 • Overnachtingen bij een gastgezin of in een guesthouse

 • Gastgezin: 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Guesthouse: 2 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Introductie op de eerste dag

 • 20 privé lessen per week

 • Dagelijkse activiteiten

Exclusief

 • Reis naar Guatemala

 • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €40 (enkele reis) of €75 (retour)

 • Lesmateriaal, op de school aan te schaffen (ongeveer €10-15)

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar. Als je onder de 18 jaar bent moet je verblijf bij een gastgezin en een retour transfer boeken. 

Vrijwilligerswerk

Je kunt na je Spaanse lessen nog vrijwilligerswerk doen. Sommige projecten kun je ook tegelijkertijd met de lessen doen. Kijk voor de mogelijkheden op onze pagina met vrijwilligerswerk in Antigua. 

Tijdens het vrijwilligerswerk betaal je jouw eigen accommodatie en maaltijden die daarbij horen. Als je eerst Spaanse les volgt kun je in hetzelfde gastgezin of in de guesthouse blijven tijdens het vrijwilligerswerk. Combinaties van beide accommodaties zijn ook mogelijk.

 

Hieronder staan een aantal voorbeeld prijzen voor Spaanse les met daarna een vrijwilligersproject in Antigua. Wil je meer of minder weken? Of wil je een andere combinatie? Bijna alles is mogelijk in Antigua. Laat het ons weten en we kijken graag met je mee.

 

Let op, het Wildlife Rescue Center en het schildpaddenproject liggen niet in de buurt van Antigua en kunnen dus niet tegelijkertijd met de Spaanse lessen gedaan worden. Je kunt wel eerst les nemen en daarna nog in een van deze projecten gaan werken.

Vrijwilligerswerk

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden in Antigua neem dan contact met ons op!

bottom of page