top of page

Ervaringen

LPXV7386.JPG

De Spaanse lessen waren echt super leuk! Ik zou 4 weken doen maar het beviel zo goed dat ik nog 6 weken extra heb gevolgd. Ik had een leuke klik met mijn lerares en het gastgezin is ook zeer goed bevallen. Het hostel waar ik later heen ging was ook prachtig, maar ik miste na een tijdje langdurige contacten. Daarom ging ik vaak op visite bij het gastgezin voor gezelschap en een lekkere maaltijd.

Het vrijwilligerswerk is iets anders uitgepakt dan verwacht. Ik ben begonnen bij de kinderen met een beperking maar voelde me niet erg welkom. Toen ben ik overgestapt naar het ziekenhuis voor ondervoede kinderen. Wat een bijzonder project! Ik had nog nooit met baby's gewerkt dus hier heb ik heel veel van opgestoken. Er waren veel vrijwilligers dus we hebben zelf afgesproken wie welke dag zou komen om het leuk te houden.

Verder was jullie service heel goed! Het was fijn dat ik kon appen en ook direct antwoord kreeg. Natuurlijk ook niet te vergeten dat we vooraf nog hebben afgesproken om het e.e.a. door te nemen. Heel fijn! Dus bedankt voor alles! Ik heb een fantastische tijd gehad en super veel geleerd!

Mariska | Spaans & Vrijwilligerswerk | Guatemala

Werken in het buurthuis in Medellín was echt een leuke ervaring!​ Je helpt de kinderen met leren lezen, schrijven en spelen. Daarnaast wordt er in de middag vaak Engelse les gegeven. De moeders kun je ook ondersteunen in de educatieve programma's. Het is erg aangrijpend om te zien hoe het leven in Medellín - voor helaas een groot gedeelte van de mensen - ook kan zijn. Het was daarom fijn om een bijdrage te leveren aan het goede werk wat in dit project gedaan wordt.

Ilse | Vrijwilligerswerk | Colombia

IMG_20200122_130801490_HDR_edited_edited
20190923_064753.jpg

Ik heb ruim 2 weken vrijwilligerswerk met schildpadden in Guatemala gedaan en heb het erg naar mijn zin gehad! Als je aan komt krijg je meteen een rondleiding en word je aan iedereen voor gesteld. Toen ik er verbleef waren er hele lieve en leuke mensen, ik voelde me heel erg welkom. Het project is zeker voor herhaling vatbaar, de baby schildpadjes vrijlaten is echt prachtig om te doen en je leert er van alles over!

Miranda | Vrijwilligerswerk | Guatemala

Mijn avontuur begon met ‘hoe ga ik dat aanpakken, 6 weken taalles Spaans gecombineerd met vrijwilligerswerk’? Zoveel vragen zoveel antwoorden... Op de Buitenlandbeurs kwam ik bij Reizen&ik en het klikte meteen. Wat een fantastische vrouwen met een professionele kijk op mogelijkheden, gezellig en recht door zee. Mijn wensenlijst werd omgetoverd in een persoonlijk reisadvies door goed te luisteren naar wat ik wil, maar ook wat ik niet wil! 

De taalscholen waren uitstekend, gemotiveerde docenten, leuke lessen en het vrijwilligerswerk was een geweldige ervaring. Ik heb veel geleerd, gezien en leuke ontmoetingen gehad. Alles was tot in de puntjes verzorgd en voor vragen, problemen, wat dan ook, was er direct contact via WhatsApp. Wat een fantastische reis is dit geworden, met dank aan Sonja en Henny. 

Ria | Spaans & Vrijwilligerswerk | Colombia

16bdf7f9-bdd4-4b09-b9a5-0fff6e6efc70_lar

Jeff Rasley

Het is hier echt geweldig! De pick-up was fantastisch, gelijk volle bak Spaanse les en de familie is zo leuk! Ik kan veel met ze oefenen. Mijn nieuwe zusje praat de hele dag Spaans tegen me en we kijken samen de Spaanse Peppa Pig. De lessen zijn intensief maar ik heb in korte tijd al super veel geleerd. Met mijn lerares heb ik tempels en musea in en om Cusco bezocht tijdens de Spaanse les. Maar ik moet nog zoveel zien, ik ga zeker nog een keer terug! 

Olga | Spaanse les | Peru

Via Reizen&ik een spoedcursus Spaans geboekt in Cusco. Sonja heeft alles perfect geregeld en levert maatwerk. De cursus was ontzettend leerzaam, leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Als we meer tijd zouden hebben dan hadden we langer geboekt. Een echte aanrader!

Jasper & Loes | Spaanse les | Peru

Ik ben 4 weken in Cusco geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ik heb bij twee verschillende kleuterscholen gewerkt. Mijn gastgezin was super lief en ook de vrijwilligerscoördinator heeft me enorm geholpen. Het was een fantastische ervaring en ik kan iedereen zeker aanraden om hier vrijwilligerswerk te doen. 

Giorgio | Spaans & Vrijwilligerswerk | Peru

Mijn reis naar Peru was super! In de korte 2 weken dat ik er was is mijn gastgezin echt mijn familie geworden. Ik heb vrijwilligerswerk op een basisschool gedaan en dat was geweldig. De kinderen waren leuk en ik had het gevoel dat ik echt iets bij kon dragen. Als je naar een organisatie zoekt waar je een verschil kunt maken, maar ook alle belangrijke dingen in Cusco en omgeving kunt zien, raad ik zeker deze organisatie aan! Ze maken echt alles op maat voor je zodat je een perfecte reis hebt. 

Ryan | Vrijwilligerswerk | Peru

Ik heb een onvergetelijke ervaring gehad! Dankzij mijn vrijwilligerswerk en verblijf bij een gastgezin heb ik de Peruaanse cultuur kunnen ervaren. Ik zie de wereld nu vanuit een heel ander perspectief. Dank jullie wel voor alles! 

Emma | Vrijwilligerswerk | Peru

Vanaf het moment dat we op het vliegveld opgehaald werden tot de laatste dag, hadden mijn dochter en ik het gevoel dat er goed voor ons gezorgd werd. We verbleven in een appartement en de eigenaar stond altijd klaar om ons te helpen. We begonnen met vrijwilligerswerk op een school. We hadden hier echt het gevoel dat we meer terugkregen dan we gaven. Na Cusco zijn we naar de Amazone gegaan om ook hier te werken. We hielden een tuin met medicinale planten bij, hebben bomen geplant, paden schoongemaakt en tours gedaan om de jungle te verkennen. 

Naast het werken hebben we Inca ruïnes bezocht, paardgereden, Spaanse lessen genomen, gewinkeld op lokale marktjes en natuurlijk Machu Picchu bezocht. Onze tijd in Peru was gevuld met avontuur en fantastische mensen die we nooit zullen vergeten. Bedankt dat jullie alles zo makkelijk voor ons hebben gemaakt!

Cynthia | Spaans & Vrijwilligerswerk | Peru

Dit was de eerste keer dat ik alleen op reis ging, maar ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb als fysiotherapeut in een project met gehandicapte kinderen gewerkt. Ik heb hier veel geleerd en had het gevoel dat ik echt iets voor de kinderen kon doen. Peru is zo'n mooi land met fantastische mensen, veel geschiedenis en prachtige plekken om te zien. 

Jose | Spaans & Vrijwilligerswerk | Peru

bottom of page