top of page

Jungle conservatie

Het project

Het jungle conservatie project ligt aan de rand van Manu National Park, midden in de Amazone. Het is de plek met de grootste biodiversiteit ter werels.  Je vindt hier o.a. kaaimannen, papegaaien, apen, schildpadden, dolfijnen en reuzenotters. Als je geluk hebt zie je ook jaguars. Helaas kapt men de Amazone in snel tempo weg en hiermee hebben deze dieren een steeds kleiner leefgebied. Dit project probeert dit tegen te gaan, met name door het planten van bomen. Ze hebben 200 hectare waar ze aan herbebossing doen. De afgelopen jaren zijn er al 3000 bomen geplant.

In de lodge wonen een aantal dieren, waaronder een aap die ze uit de jungle gered hebben. Deze loopt vrij rond en komt graag bij je zitten. Soms worden er ook andere dieren gered, deze kun je helpen verzorgen. Je werkt meestal 4 uur per dag en de rest van de dag heb je vrij om deze prachtige omgeving te verkennen. Er is bijvoorbeeld de Monkey trail, waarbij je na een stuk lopen bij een uitkijkpunt met apen uitkomt. Ook is er de Waterfall trail, hierbij kom je uit bij een 10 meter hoge waterval waar je lekker kunt zwemmen. Bijzonder is de Cock-of-the-Rock trail. De Cock-of-the-Rock is een vogel die alleen in de jungle van Zuid-Amerika voorkomt en is de nationale vogel van Peru. Hij is te herkennen aan zijn aparte rood-oranje hoofd met hanenkam. 

Wat kun jij doen?

Elke week maken ze een schema met werkzaamheden waar ze hulp bij nodig hebben. Je kunt helpen met het planten van bomen en andere bedreigde plantsoorten. Planten die hier niet oorspronkelijk vandaan komen en een bedreiging vormen voor andere plantsoorten moeten weggehaald worden (zoals bamboe). Verder kun je helpen met het observeren en tellen van verschillende soorten vogels en apen. Als je graag met mensen werkt kun je de inheemse bevolking Engelse les geven. In het regenseizoen is er weinig werk dus kun je helpen met klussen in de lodge of op een lokale school werken. 

Locatie

Manu National Park

Project
Accommodatie

Accommodatie

Dit project heeft een eigen jungle lodge waar je met andere vrijwilligers verblijft. De lodge is heel basic, de meeste ruimtes zijn open en moet je met elkaar delen. Er werken mensen die al jaren in de jungle wonen en alles van de omgeving weten. Regelmatig nemen ze je mee op een tocht door de jungle.

In dit project draait alles om de natuur. Er wordt zo veel mogelijk aan recycling gedaan, je mag alleen biologisch afbreekbare producten meenemen, batterijen moeten oplaadbaar zijn en ze proberen het gebruik van plastic te beperken. Er wordt drie keer per dag heerlijk voor je gekookt, alle maaltijden zijn vegetarisch.

Prijzen

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Daarnaast gebruikt men een deel van het geld voor het behoud van de natuur. Dit doen ze door bijvoorbeeld extra land te kopen, meer bomen te planten en onderzoek te doen. 

 

Hieronder staan prijzen voor een verblijf tot 4 weken. Wil je langer op reis neem dan contact met ons op.

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen in een jungle lodge

 • 3 maaltijden per dag 

 • Pick-up vanaf luchthaven in Cusco

 • Introductie op de eerste dag

 • Vervoer naar het project

Exclusief

 • Reis naar Peru

 • Lima pakket: transfers in Lima, overnachting in hostel en vlucht Lima-Cusco, bij te boeken vanaf €180

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 18 jaar

 • Minimum verblijf is 1 week

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit nog niet kijk dan bij onze taalschool in Cusco.   

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page