top of page
antigua-guatemala-vrijwilligerswerk-kind

Speciaal onderwijs

Het project

In Guatemala zijn er geen openbare scholen of onderwijsprogramma's voor kinderen met leerproblemen. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld autisme, down syndroom, ADHD, zijn doof of blind. Sommigen zijn van school gestuurd, hebben problemen met het traditionele onderwijssysteem, emotionele problemen, zijn te oud om naar een normale school te gaan of leven in extreme armoede. Veel van deze kinderen zijn zelfs nog nooit naar school geweest. Daarom biedt dit project gepersonaliseerd onderwijs aan en geeft het ze de aandacht die ze nodig hebben om zelfverzekerder te worden.

Er wordt niet gekeken naar leeftijd, religie en academische vaardigheden. Iedereen krijgt passend onderwijs met goede leraren en een methode die bij ze past. Met moderne programma's en therapieën helpen ze de kinderen hun eigen potentieel te ontdekken. Met aandacht, onvoorwaardelijke acceptatie en respect voor het individu krijgen de kinderen hun zelfvertrouwen terug. Ze leren ook elkaar te respecteren en elkaar niet te pesten. 

Elke ochtend beginnen de kinderen met een wetenschappelijk feit om hun kennis te vergroten. Er wordt gesproken over bekende personen die ook leerproblemen hadden, zoals Einstein, Walt Disney, Thomas Edison en Tom Cruise. Door middel van diverse activiteiten en workshops verbeteren de kinderen hun sociale vaardigheden, normen en waarden, motorieke vaardigheden en mentale ontwikkeling.

 

De kinderen leren door te experimenteren en door theater. Tijdens de lessen laten ze de kinderen vaak naar Mozart luisteren. In de pauzes kunnen ze puzzelen, domino spelen, touwtje springen en dansen. Maar misschien wel het allerbelangrijkste is om de kinderen leren gelukkig te zijn, doorzettingsvermogen te hebben en ze laten zien dat elk individu even belangrijk is. 

Wat kun jij doen?

Engelse les geven, leraren ondersteunen in de klas en leuke activiteiten organiseren zodat de kinderen kunnen ontspannen.

Wat zijn de werktijden? 

08.00-12.00 uur 

Locatie

San Gaspar Vivar, net buiten Antigua. Ongeveer 10 minuten met de bus of taxi vanaf Antigua. 

Project
Accommodatie

Accommodatie

Je verblijft in Antigua bij een gastgezin in een eigen kamer, inclusief 3 maaltijden per dag (behalve op zondag). Zo maak je kennis met het Guatemalteekse leven en leer je ook een beetje Spaans.

Naast gastgezinnen is er ook de mogelijkheid om in de guesthouse van onze Spaanse taalschool te verblijven. Hier zijn 6 kamers. Je krijgt een eigen kamer en deelt de badkamer met andere studenten. Hier zijn 2 maaltijden per dag inclusief (behalve op zondag). Op zondag kun je gebruik maken van de keuken om zelf te koken of lekker uiteten gaan. 

Prijzen vrijwilligerswerk 2023

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Wil je het vrijwilligerswerk combineren met Spaanse lessen, kijk dan op onze pagina Spaanse les in Antigua

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen bij een gastgezin of in een guesthouse

 • Gastgezin: 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Guesthouse: 2 maaltijden per dag (behalve op zondag)

Exclusief

 • Reis naar Guatemala

 • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35 (enkele reis) of €75 (retour)

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar. Als je onder de 18 jaar bent moet je verblijf bij een gastgezin en een retour transfer boeken. 

 • Minimum verblijf is 1 week

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit nog niet kijk dan bij onze taalschool in Antigua. 

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page