top of page
antigua-guatemala-vrijwilligerswerk-kind

Koffieplantage

Accommodatie

Het project

Koffieboeren in Guatemala werken het hele jaar hard en krijgen vaak weinig geld voor hun koffie. Soms krijgen ze slechts 20 cent per kilo terwijl hier honderden uren werk in zit. De boeren kunnen hier uiteraard niet van leven. Dit project helpt daarom de boeren hun koffie voor een eerlijke prijs te verkopen.

 

Als eerste kijken ze waar de problemen en uitdagingen voor boeren in een bepaald gebied liggen. Daarna gaan ze op zoek naar een oplossing. Ze zoeken bijvoorbeeld importeurs en kopers die een eerlijke prijs voor goede koffie willen betalen. Daarna helpen ze met het verpakken en verschepen van de koffie. Ook worden er trainingen gegeven om de boeren nieuwe vaardigheden te leren om hun product te verbeteren. 

 

Wat kun jij doen?

Je werkt samen met kleine en onafhankelijke koffieboeren. Je wordt betrokken bij het hele proces van planten tot oogsten en verwerken van bonen tot hoge kwaliteit Arabica koffie. Het kan zijn dat je hierbij de heuvels aan de voet van de Agua vulkaan op moet klimmen om vruchten te plukken of land vrij te maken. Ook kun je bij een familie thuis helpen bij de verwerking of sortering van koffie bonen. 

Wat zijn de werktijden? 

09.00-17.00 uur 

Locatie

In San Miguel Escobar. Ongeveer 10 minuten met de bus vanaf Antigua.

Accommodatie

Je verblijft in Antigua bij een gastgezin in een eigen kamer, inclusief 3 maaltijden per dag (behalve op zondag). Zo maak je kennis met het Guatemalteekse leven en leer je ook een beetje Spaans.

Naast gastgezinnen is er ook de mogelijkheid om in de guesthouse van onze Spaanse taalschool te verblijven. Hier zijn 6 kamers. Je krijgt een eigen kamer en deelt de badkamer met andere studenten. Hier zijn 2 maaltijden per dag inclusief (behalve op zondag). Op zondag kun je gebruik maken van de keuken om zelf te koken of lekker uiteten gaan. 

Project

Prijzen vrijwilligerswerk 2023

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Wil je het vrijwilligerswerk combineren met Spaanse lessen, kijk dan op onze pagina Spaanse les in Antigua

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen bij een gastgezin of in een guesthouse

 • Gastgezin: 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Guesthouse: 2 maaltijden per dag (behalve op zondag)

Exclusief

 • Reis naar Guatemala

 • Reis naar Guatemala

 • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35 (enkele reis) of €75 (retour)

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35
   

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar. Als je onder de 18 jaar bent moet je verblijf bij een gastgezin en een retour transfer boeken. 

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page