antigua-guatemala-vrijwilligerswerk-kind

Koffieplantage

 

Het project

Koffieboeren in Guatemala werken het hele jaar hard en krijgen vaak weinig geld voor hun koffie. Soms krijgen ze slechts 20 cent per kilo terwijl hier honderden uren werk in zit. De boeren kunnen hier uiteraard niet van leven. Dit project helpt daarom de boeren hun koffie voor een eerlijke prijs te verkopen.

 

Als eerste kijken ze waar de problemen en uitdagingen voor boeren in een bepaald gebied liggen. Daarna gaan ze op zoek naar een oplossing. Ze zoeken bijvoorbeeld importeurs en kopers die een eerlijke prijs voor goede koffie willen betalen. Daarna helpen ze met het verpakken en verschepen van de koffie. Ook worden er trainingen gegeven om de boeren nieuwe vaardigheden te leren om hun product te verbeteren. 

 

Wat kun jij doen?

Je werkt samen met kleine en onafhankelijke koffieboeren. Je wordt betrokken bij het hele proces van planten tot oogsten en verwerken van bonen tot hoge kwaliteit Arabica koffie. Het kan zijn dat je hierbij de heuvels aan de voet van de Agua vulkaan op moet klimmen om vruchten te plukken of land vrij te maken. Ook kun je bij een familie thuis helpen bij de verwerking of sortering van koffie bonen. 

Wat zijn de werktijden? 

09.00-17.00 uur 

Locatie

San Miguel Escobar, 10 minuten met de bus van Antigua

Accommodatie

Je verblijft in Antigua bij een gastgezin in een eigen kamer, inclusief 3 maaltijden per dag (behalve op zondag). Zo maak je kennis met het Guatemalteekse leven en leer je het snelst Spaans.

 

Wil je iets meer vrijheid dan kun je ook in een hostel verblijven. Je kunt kiezen uit een bed op een slaapzaal of een eenpersoonskamer (met eigen of gedeelde badkamer). Het ontbijt is inclusief, verder kun je uit eten gaan in een van de vele leuke restaurantjes in Antigua. Als je langer dan 4 weken blijft gelden er speciale prijzen. Vraag ons naar de mogelijkheden.  

 

Prijzen 2020

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Hieronder staan prijzen voor een verblijf tot 4 weken. Wil je langer op reis neem dan contact met ons op.

 

                        Koffieplantage                                       gastgezin

               

    weken          € 410                    

   

    3 weken           605                           

    4 weken          € 795                     

Inclusief​

  • Overnachtingen bij een gastgezin

  • 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

Exclusief

  • Reis naar Guatemala

  • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35

  • Dagelijks vervoer naar je project

  • Reis- en /of annuleringsverzekering

  • Administratiekosten van €25

Voorwaarden

  • Minimumleeftijd is 17 jaar

  • Minimum verblijf is 1 week

  • Basiskennis Spaans. Heb je dit nog niet kijk dan bij onze taalschool in Antigua.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!