top of page
antigua-guatemala-vrijwilligerswerk-kind

Organische boerderij

Het project

Als je in Antigua groenten of fruit koopt is dit vaak met pesticiden behandeld. In Guatemala gebruikt men soms wel tot 40% meer pesticiden dan noodzakelijk. Gelukkig is men er ook hier steeds meer van bewust dat het belangrijk is om duurzame en organische technieken te gebruiken. 

Deze organische boerderij verbouwt eigen gewassen en verkoopt verse producten aan restaurants en locals. Het doel is bij te dragen aan een beter milieu door middel van biodiversiteit, duurzaamheid en creativiteit. Ze maken hun eigen organische mest, oogsten hun eigen zaden, afval wordt zoveel mogelijk hergebruikt en ze hebben een speciaal watersysteem om het maximale uit het gebruikte water te halen. Ze verkopen in totaal meer dan 100 verschillende producten. Ook geven ze cursussen aan iedereen die meer wil leren over duurzame landbouw. Daarnaast houden ze dieren als konijnen, kippen, eenden, varkens, lammetjes en geiten.

 

Wat kun jij doen?

Je kunt helpen met het werken op de boerderij. Bijvoorbeeld wieden, zaden oogsten, compost maken, zaden planten, zakken vullen met aarde en de dierenverblijven schoonmaken. In ruil voor je werkzaamheden ontvang je een zak met organische groente (bijv. sla). 

Wat zijn de werktijden? 

Je werkt van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. 

Locatie

Aan de rand van Antigua. Ongeveer 15 minuten lopen vanaf het centrum.

Accommodatie

Je verblijft in Antigua bij een gastgezin in een eigen kamer, inclusief 3 maaltijden per dag (behalve op zondag). Zo maak je kennis met het Guatemalteekse leven en leer je ook een beetje Spaans.

Naast gastgezinnen is er ook de mogelijkheid om in de guesthouse van onze Spaanse taalschool te verblijven. Hier zijn 6 kamers. Je krijgt een eigen kamer en deelt de badkamer met andere studenten. Hier zijn 2 maaltijden per dag inclusief (behalve op zondag). Op zondag kun je gebruik maken van de keuken om zelf te koken of lekker uiteten gaan. 

Project
Accommodatie
Prijzen

Prijzen vrijwilligerswerk 2023

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Wil je het vrijwilligerswerk combineren met Spaanse lessen, kijk dan op onze pagina Spaanse les in Antigua

Inclusief​

 • Overnachtingen bij een gastgezin of in een guesthouse

 • Gastgezin: 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Guesthouse: 2 maaltijden per dag (behalve op zondag)

Exclusief

 • Reis naar Guatemala

 • Reis naar Guatemala

 • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35 (enkele reis) of €75 (retour)

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35
   

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar. Als je onder de 18 jaar bent moet je verblijf bij een gastgezin en een retour transfer boeken. 

 • Minimum verblijf is 1 week

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit nog niet kijk dan bij onze taalschool in Antigua.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page