antigua-guatemala-vrijwilligerswerk-kind

Organische boerderij

Het project

Als je in Antigua groenten of fruit koopt is dit vaak met pesticiden behandeld. In Guatemala gebruikt men soms wel tot 40% meer pesticiden dan noodzakelijk. Gelukkig is men er ook hier steeds meer van bewust dat het belangrijk is om duurzame en organische technieken te gebruiken. 

Deze organische boerderij verbouwt eigen gewassen en verkoopt verse producten aan restaurants en locals. Het doel is bij te dragen aan een beter milieu door middel van biodiversiteit, duurzaamheid en creativiteit. Ze maken hun eigen organische mest, oogsten hun eigen zaden, afval wordt zoveel mogelijk hergebruikt en ze hebben een speciaal watersysteem om het maximale uit het gebruikte water te halen. Ze verkopen in totaal meer dan 100 verschillende producten. Ook geven ze cursussen aan iedereen die meer wil leren over duurzame landbouw. Daarnaast houden ze dieren als konijnen, kippen, eenden, varkens, lammetjes en geiten.

 

Wat kun jij doen?

Je kunt helpen met het werken op de boerderij. Bijvoorbeeld wieden, zaden oogsten, compost maken, zaden planten, zakken vullen met aarde en de dierenverblijven schoonmaken. 

Wat zijn de werktijden? 

Je werkt minimaal 3 uur per dag. Dit kan tussen 08.00-16.00 uur. 

Locatie

Aan de rand van Antigua

Accommodatie

Je verblijft in Antigua bij een gastgezin in een eigen kamer, inclusief 3 maaltijden per dag (behalve op zondag). Zo maak je kennis met het Guatemalteekse leven en leer je het snelst Spaans.

 

Wil je iets meer vrijheid dan kun je ook in een hostel verblijven. Je kunt kiezen uit een bed op een slaapzaal of een eenpersoonskamer (met eigen of gedeelde badkamer). Het ontbijt is inclusief, verder kun je uit eten gaan in een van de vele leuke restaurantjes in Antigua. Als je langer dan 4 weken blijft gelden er speciale prijzen. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

 
 
 

Prijzen 2020

Je betaalt voor je accommodatie en de maaltijden die daarbij horen. Hieronder staan prijzen voor een verblijf tot 4 weken. Wil je langer op reis neem dan contact met ons op.

                 Organische boerderij                              gastgezin

               

    weken          € 410                    

   

    3 weken           605                           

    4 weken          € 795                     

Inclusief​

  • Overnachtingen bij een gastgezin 

  • 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

Exclusief

  • Reis naar Guatemala

  • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35

  • Dagelijks vervoer naar je project

  • Reis- en /of annuleringsverzekering

  • Administratiekosten van €25

Voorwaarden

  • Minimumleeftijd is 17 jaar

  • Minimum verblijf is 1 week

  • Basiskennis Spaans. Heb je dit nog niet kijk dan bij onze taalschool in Antigua.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!