top of page
 • Wat is het reisadvies?
  Om een nieuwe vraag toe te voegen gaat u naar de appinstellingen en klikt u op de knop 'Vragen beheren'.
 • Kan ik foto's aan mijn vraag toevoegen?
  Jazeker! Om een foto toe te voegen volgt u gewoon deze stappen: Ga naar de app-instellingen Klik op de knop 'Vragen beheren' Klik op de vraag waaraan u een foto wilt toevoegen Als u een antwoord bewerkt, klik dan op het pictogram voor de afbeelding en voeg een afbeelding toe uit uw bibliotheek
 • Hoe bewerk of verwijder ik de titel van de FAQ?
  U kunt de titel van de veelgestelde vragen bewerken in het instellingentabblad van de appinstellingen. U kunt hem ook verwijderen door het vinkje bij het bijbehorende selectievakje weg te halen.
 • Kan ik een video aan mijn vraag toevoegen?
  Ja! Gebruikers kunnen zonder moeite video's toevoegen van YouTube of Vimeo: Ga naar de appinstellingen Klik op de knop 'Vragen beheren' Klik op de vraag waaraan u een video wilt toevoegen Als u een antwoord bewerkt, klik dan op het pictogram voor de video en voeg de koppeling van YouTube of Vimeo toe Dat is alles! Bij het antwoord zal een miniatuur van uw video worden weergegeven
 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
  Boek gerust met onze versoepelde annuleringsvoorwaarden. Als je reis niet door kan gaan vanwege corona maatregelen op jouw bestemming dan krijg je van ons de betaalde reissom (exclusief administratiekosten van €25) terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gesloten grenzen, verplichte quarantaine, etc.
 • Hoe lang moet ik les nemen?
  Dat hangt er vanaf wat je precies wilt leren, hoe snel je het oppikt en of je groeps- of priveles neemt. Er zijn 6 niveaus die je kunt bereiken. Hieronder staat hoe lang je gemiddeld nodig hebt om elk niveau te bereiken (uitgaande van 20 uur les per week). A1 beginner - 3 weken les (60 uur) Doorbraak – basiskennis van de taal, bekende dagelijkse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen. A2 basis - 3 weken les (60 uur) Tussenstap – bekend met veelgebruikte uitdrukkingen en kan gesprekken voeren over alledaagse zaken. B1 half-gevorderd - 3 weken les (60 uur) Drempel – kan eigen mening geven en kan ervaringen, gebeurtenissen, dromen en verwachtingen beschrijven B2 gevorderd - 5 weken les (100 uur) Uitzicht – kan de hoofdlijnen van complexe teksten begrijpen, kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en kan spontaan aan een gesprek deelnemen. C1 vergevorderd - 5 weken les (100 uur) Effectieve operationele vaardigheid – kan zichzelf vloeiend uitdrukken en kan de taal flexibel en efficiënt gebruiken voor sociale, academische en professionele doeleinden. C2 20 weken les (400 uur) Beheersing – kan zonder moeite alles begrijpen wat hij/zij hoort of leest en kan zichzelf spontaan, zeer vloeiend, precies en genuanceerd uitdrukken, ook in meer complexe situaties.
 • Ik kan nog helemaal geen Spaans, is dat een probleem?"
  Uiteraard niet! De docenten op onze taalscholen hebben veel ervaring met complete beginners. Zij zullen je op een makkelijke en duidelijke manier de taal uitleggen. En als je het niet begrijpt leggen ze het gewoon nog een keer uit (of tien keer). Ook gastgezinnen zijn gewend dat de meeste mensen in het begin weinig Spaans spreken.
 • Ben ik alleen tijdens het vrijwilligerswerk?
  Het vrijwilligerswerk is individueel, daardoor start iedereen op een andere datum. Het kan dus zijn dat je de ene week met meerdere vrijwilligers in je project zit en de andere week alleen bent. Maar dat betekent niet dat je verder ook alleen bent! Vaak verblijf je in een gastgezin of vrijwilligershuis met meerdere vrijwilligers die allemaal in andere projecten werken. Iedereen gaat 's ochtends naar zijn/haar eigen project en daarna zie je elkaar weer en kun je samen leuke dingen doen. Mocht je het heel belangrijk vinden om samen met iemand in een project te zitten, geef dit dan bij ons aan. Dan kunnen wij kijken op welke data er andere vrijwilligers zijn.
 • Wanneer starten de vrijwilligersprojecten?
  Er zijn geen vaste startdata. Je kunt dus starten wanneer jij wilt.
 • Reis- en annuleringsverzekering
  Enter your answer here
 • Is er een minimum/maximum leeftijd?
  De minimum leeftijd voor de meeste projecten is 18 jaar. Er zijn ook een aantal mogelijkheden als je nog 17 jaar bent. Bij elk project staat beschreven hoe oud je moet zijn. Er geldt geen maximum leeftijd, vrijwilligerswerk is voor iedereen!
 • Hoe lang duurt een vrijwilligersproject?
  Net zo lang als jij wilt! Voor de meeste projecten geldt slechts een minimum van 1 week, er is geen maximum. Je kunt dus net zo lang komen werken als jij wilt. Kijk wel even of je misschien een visum nodig hebt als je langere tijd wilt blijven. Er zijn vrijwilligers die een tussenjaar hebben en een paar maanden blijven maar er zijn ook veel mensen die in hun vakantie komen en dus 2 of 3 weken blijven.
 • Waarom moet ik betalen om vrijwilligerswerk te doen?
  Je betaalt in principe niet om vrijwilligerswerk te doen. Je betaalt echter wel voor je accommodatie en maaltijden. De projecten waar wij mee werken kunnen dit helaas niet voor jou betalen. Ze krijgen weinig financiële ondersteuning en moeten het al doen met erg weinig geld. Als ze genoeg geld hadden zouden ze liever een lokaal iemand in dienst nemen dan een vrijwilliger die maar een paar weken blijft. In veel projecten zijn de lokale medewerkers ook vrijwilligers. Maar soms zijn er ook mensen in vaste dienst. Het lijkt misschien niet eerlijk dat er mensen betaald krijgen maar bedenk dat zij door zo'n project wel een baan hebben en hun gezin kunnen onderhouden. De salarissen liggen erg laag, soms is het nog niet eens minimumloon. We geven niet zomaar geld aan projecten. De meeste projecten vragen wij om elk jaar een lijst in te leveren met spullen die ze nodig hebben. Wij kijken dan wat we hiervan voor ze kunnen kopen. Denk hierbij aan schriften voor een school of speelgoed voor een kinderopvang. Er zijn ook een aantal projecten die een kleine vergoeding rekenen. Ze gebruiken dit om het project voort te kunnen zetten en/of te kunnen verbeteren. Als dit het geval is staat het bij het project vermeld. Zo is duidelijk wat er precies met jouw geld gebeurt.
 • Wie zijn jullie vrijwilligers?
  Meer dan de helft van onze vrijwilligers zijn tussen de 18 en 25 jaar oud. Een kwart is tussen de 26 en 40 jaar oud. Maar we krijgen ook regelmatig 60 plussers. Zolang je enthousiast bent ben je welkom!

Veelgestelde vragen

bottom of page