antigua-guatemala-arco-santa-catalina

Spaanse les in Antigua

 

Antigua

Antigua is de oude koloniale hoofdstad van Guatemala en heeft een heerlijk klimaat. Overdag is het altijd tussen de 20 en 25 graden. Je vindt hier vele prachtige ruïnes, kleine straatjes met kleurrijke huisjes, mooie kerken en een gezellig centraal plein. Er hangt een relaxte sfeer en het zit vol met leuke barretjes en restaurantjes.

 

Een groot deel van de bevolking stamt van de Maya's af en loopt nog in traditionele kleding, vooral op de markt. Een bezoek hieraan mag je dus zeker niet overslaan. De omgeving van de stad is prachtig en wordt omgeven door diverse vulkanen. Met name de beklimming van de vulkaan Acatenango is erg bijzonder, je hebt vanaf hier namelijk prachtig uitzicht over andere vulkanen. 

Taalschool in Antigua

Je krijgt les op een middelgrote school op slechts een paar straten lopen van het centrale plein van Antigua. Als je binnenkomt valt meteen op hoe gezellig het hier is. Iedereen die er werkt doet enorm zijn best om het je naar de zin te maken. Er is een gezellige binnenplaats vol met planten en een fonteintje, daaromheen staan overal tafeltjes waaraan iedereen les krijgt.

Lessen in Antigua

De school geeft alleen privé lessen (20 lessen per week). De lessen zijn in de ochtend van 08.00-12.00 uur of in de middag van 14.00-18.00 uur. Dit is inclusief een pauze van 30 minuten. Je kunt in Antigua elke dag van de week starten, dus ook in het weekend. Wil je meer of minder lessen dan kan dat ook. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op! 

 

Elke dag worden er activiteiten georganiseerd. Dit is meestal gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld salsa les, fiets tours, een bezoek aan een koffieplantage of chocolade fabriek. In het weekend worden er ook excursies (tegen betaling) georganiseerd, zoals het beklimmen van de vulkanen Pacaya en Acatenango. 

 
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
 

Taalschool in San Juan del Obispo

Naast Antigua is er ook de mogelijkheid om lessen te nemen in het dorp San Juan del Obispo. Dit ligt slechts 10 minuten van Antigua maar is meteen heel anders. Het is veel kleiner, iedereen kent elkaar en ze geven je echt een familie gevoel. De school is heel relaxt en heeft een prachtige tuin waar je les krijgt. 

Lessen in San Juan del Obispo

Je krijgt hier 20 privé lessen per week. De lessen zijn in de ochtend van 08.00-12.00 uur met een pauze van 30 minuten. Je kunt van maandag t/m vrijdag starten. Uiteraard worden ook hier elke dag leuke activiteiten en excursies georganiseerd. Kun je niet kiezen tussen beide scholen? Een combinatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld eerst een week in Antigua en daarna een week in San Juan del Obispo.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
 

Accommodatie

De meeste studenten verblijven in een gastgezin, zowel in Antigua als in San Juan del Obispo. Zo word je helemaal ondergedompeld in de Guatemalteekse cultuur en leer je de taal het snelst. Je hebt een eigen kamer met drie maaltijden per dag (behalve op zondag). De badkamer is gedeeld. Bij het selecteren van een gezin houden we rekening met jouw voorkeuren. 

 

Wil je iets meer vrijheid dan kun je ook in een hostel verblijven. Je kunt kiezen uit een bed op een slaapzaal of een eenpersoonskamer (met eigen of gedeelde badkamer). Het ontbijt is inclusief, verder kun je uit eten gaan in een van de vele leuke restaurantjes in Antigua. Als je langer dan 4 weken blijft gelden er speciale prijzen. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

Prijzen taalcursus 2020

                  Privéles Antigua                                       gastgezin         

               

    weken          € 625                    

   

    3 weken           930                           

    4 weken          € 1.240                     

      Privéles San Juan del Obispo                               gastgezin                

               

    weken          € 505                    

   

    3 weken           760                           

    4 weken          € 1.015                       

Inclusief​

 • Overnachtingen bij een gastgezin

 • 3 maaltijden per dag (behalve op zondag)

 • Introductie op de eerste dag

 • 20 privé lessen per week

 • Dagelijkse activiteiten

Exclusief

 • Reis naar Guatemala

 • Pick-up vanaf luchthaven in Guatemala-City, bij te boeken voor €35

 • Lesmateriaal, op de school aan te schaffen (ongeveer €10-15)

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €25

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar

Vrijwilligerswerk

Je kunt na je Spaanse lessen nog vrijwilligerswerk doen. Kijk voor de mogelijkheden op onze pagina met vrijwilligerswerk in Antigua. Wij hebben een aantal leuke projecten waar ze jouw hulp hard kunnen gebruiken. Sommige projecten kun je ook tegelijkertijd met de lessen doen. Vraag ons om advies. 

 

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden in Antigua neem dan contact met ons op!