top of page
colombia-cartagena-vrijwilligerswerk-met

Voor- en naschoolse opvang

Het project

Dit project werkt met kinderen die in onveilige, onhygiënische, illegale of inhumane omstandigheden leven. Ook helpen ze kinderen die binnen Colombia gevlucht zijn vanwege geweld, conflicten of armoede.

De slechtste woonomstandigheden bevinden zich in het gebied "El Centro" van Medellín. Veel gezinnen wonen in huizen waar ze met 2 tot 10 personen een kamer moeten delen. In deze ene kamer moeten ze koken, eten, slapen, spelen en studeren. De huizen hebben problemen met ventilatie, sanitaire voorzieningen, veiligheid en overbevolking. De omstandigheden zijn zo slecht dat ze niet door de overheidsinspectie kunnen komen en daarom eigenlijk illegaal zijn. Hierdoor is het nog moeilijker om hulp te krijgen. Toch blijven gezinnen in deze erbarmelijke omstandigheden leven omdat hun alternatief dakloosheid is, een nog gevaarlijkere optie.

Dit programma verplaatst kinderen en hun families van onveilige buurten met weinig kansen naar safehouses en voorziet in twee maaltijden per dag. Het centrum dient ook als basis voor educatieve ondersteuning door dagelijkse activiteiten zowel voor als na schooltijd te organiseren. Ouders krijgen onderwijs en werkmogelijkheden zodat er ook veranderingen op de lange termijn mogelijk zijn.

 

Wat kun jij doen?

Er komen elke dag twee groepen kinderen, eentje in de ochtend en eentje in de middag. De groepen bestaan uit zo'n 15 kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Je kunt de kinderen helpen met hun huiswerk en activiteiten organiseren. Als je ergens goed in bent, bijvoorbeeld Engelse les geven of een muziekinstrument bespelen dan kun je dat ook doen. Eigen inbreng wordt erg gewaardeerd! 

Wat zijn de werktijden? 

Je werkt van ma t/m vrij in de ochtend of de middag. Het is ook mogelijk om de hele dag te werken.

Locatie

In het centrum van Medellín

Project
Accommodatie

Accommodatie

Speciaal voor de vrijwilligers is er een prachtig vrijwilligershuis ingericht. Dit huis heeft 4 slaapkamers waarvan 2 privé kamers en 2 gedeelde kamers. Er zijn ook 3 badkamers, een keuken en een woonkamer. Het verblijf is inclusief 3 maaltijden per dag van maandag t/m vrijdag. In het weekend kun je uiteten gaan of zelf iets in de keuken klaarmaken.

Prijzen

Je betaalt voor je accommodatie en maaltijden die daarbij horen.

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen in het vrijwilligershuis

 • 3 maaltijden per dag van ma t/m vrij

 • Introductie op de eerste dag

 • Afhankelijk van hoe lang je blijft zijn er een aantal activiteiten inbegrepen, bijvoorbeeld: 

  • 2 weken: 1 tour in Medellín en 1 tour naar een koloniaal dorpje ​in de omgeving

  • 4 weken: 2 tours in Medellín, 2 tours naar een koloniaal dorpje, 1 hike, 1x per week dansles (salsa, cumbia, bachata)

Exclusief

 • Reis naar Colombia

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 18 jaar

 • Minimum verblijf bij dit project is 2 weken

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit niet dan kun je voorafgaand aan het werk Spaanse lessen bij onze taalschool in Cartagena of Medellín volgen. Ook tijdens het werk is het nog mogelijk om tegen een kleine vergoeding privélessen te krijgen. 

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page