top of page
colombia-cartagena-vrijwilligerswerk-met

Wijkcentrum

Het project

Kinderen in Colombia gaan maar een halve dag naar school. De rest van de dag hangen ze vaak op straat. Om dit te voorkomen is er een prachtig centrum gebouwd. Er komen dagelijks 60 tot 80 kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud. Er is één juf en die kan niet alle kinderen in de gaten houden. Dit project kan daarom heel hard vrijwilligers gebruiken om lessen op te zetten. De kinderen zijn erg aanhankelijk en zijn zo blij als er vrijwilligers komen.

 

Wat kun jij doen?

Je mag zelf bepalen wat je hier gaat doen. Eigen inbreng wordt erg gewaardeerd! Met de kleinsten kun je spelletjes spelen en activiteiten organiseren. Voor oudere kinderen kun je denken aan Engelse les, sport, computerles of muziekles. Er is een mooi theater dus ook dans, zang of toneelspelen is mogelijk.

 

Dit project is goed te combineren met een van de andere projecten. Je kunt bijvoorbeeld in de ochtend op de kleuterschool of in het speciaal onderwijs werken en in de middag in dit centrum. Kies je ervoor om de hele dag in het wijkcentrum te werken dan verzorgt de juf in de middag een lunch voor de vrijwilligers. 

Locatie

Ongeveer 15 minuten van het vrijwilligershuis

Project
Accommodatie

Accommodatie

Je verblijft in een dorpje in het binnenland van Colombia. Het ligt op ongeveer 2 uur van Cartagena. Hier kom je in het echte Colombiaanse leven terecht. Je verblijft in een huis speciaal gebouwd voor de vrijwilligers. Het huis heeft een groot terras met prachtig uitzicht en er zijn lekkere stoelen en hangmatten. Er is geen tv of wifi, je kunt overdag wel op internet in de buurt van je project. 

 

Elke dag ontbijt je samen met de andere vrijwilligers en kun je zo je ervaringen delen. Na het ontbijt gaat iedereen naar zijn eigen project. Ook voor lunch en diner wordt elke dag gezorgd. In het weekend kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Cartagena of Tayrona National Park. ​

Prijzen

Je betaalt voor je accommodatie en maaltijden die daarbij horen. Daarnaast ondersteun je met je werk diverse projecten hier. Er zijn altijd genoeg mensen die hulp nodig hebben dus hoe meer vrijwilligers er komen hoe meer projecten gestart kunnen worden. Al het geld wat er binnenkomt komt ten goede aan de projecten. 

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen in het vrijwilligershuis

 • 3 maaltijden per dag

 • Introductie op de eerste dag

Exclusief

 • Reis naar Colombia

 • Pick-up vanaf Barranquilla naar het project, bij te boeken voor €25

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar

 • Minimum verblijf bij dit project is 2 weken

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit niet dan kun je voorafgaand aan het werk Spaanse lessen bij onze taalschool in Cartagena of Medellín volgen. Ook tijdens het werk is het nog mogelijk om privélessen te krijgen. 

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page