top of page
colombia-cartagena-vrijwilligerswerk-met

Speciaal onderwijs

Het project

De kinderen in dit project kunnen moeilijk kunnen leren, hebben een leerachterstand of een lichte beperking. In Colombia zijn er weinig kansen voor dit soort kinderen. Ze kunnen niet naar een gewone school en speciaal onderwijs is er niet. Ze worden bijna overal buitengesloten. Daarom is er een klasje opgericht voor deze kinderen. Ze zijn gemiddeld tussen de 5 en 16 jaar oud. Hier leren ze lezen, schrijven, rekenen en krijgen ze zo kans op een toekomst. De moeders kunnen ondertussen werken of studeren. De klas wordt begeleid door één juf. 

 

Wat kun jij doen?

Vrijwilligers kunnen de juf ondersteunen bij de lessen. Op deze manier proberen ze de kinderen zoveel mogelijk individuele aandacht te geven zodat ze zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Je werkt hier in de ochtend, als je wilt kun je in de middag in een ander project zoals het wijkcentrum helpen. 

 

Locatie

Ongeveer 15 minuten van het vrijwilligershuis

Project
Accommodatie

Accommodatie

Je verblijft in een dorpje in het binnenland van Colombia. Het ligt op ongeveer 2 uur van Cartagena. Hier kom je in het echte Colombiaanse leven terecht. Je verblijft in een huis speciaal gebouwd voor de vrijwilligers. Het huis heeft een groot terras met prachtig uitzicht en er zijn lekkere stoelen en hangmatten. Er is geen tv of wifi, je kunt overdag wel op internet in de buurt van je project. 

 

Elke dag ontbijt je samen met de andere vrijwilligers en kun je zo je ervaringen delen. Na het ontbijt gaat iedereen naar zijn eigen project. Ook voor lunch en diner wordt elke dag gezorgd. In het weekend kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Cartagena of Tayrona National Park. ​

Prijzen

Je betaalt voor je accommodatie en maaltijden die daarbij horen. Daarnaast ondersteun je met je werk diverse projecten hier. Er zijn altijd genoeg mensen die hulp nodig hebben dus hoe meer vrijwilligers er komen hoe meer projecten gestart kunnen worden. Al het geld wat er binnenkomt komt ten goede aan de projecten. 

Prijzen

Inclusief​

 • Overnachtingen in het vrijwilligershuis

 • 3 maaltijden per dag

 • Introductie op de eerste dag

Exclusief

 • Reis naar Colombia

 • Pick-up vanaf Barranquilla naar project, bij te boeken voor €25

 • Dagelijks vervoer naar je project

 • Reis- en /of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten van €35

Voorwaarden

 • Minimumleeftijd is 17 jaar

 • Minimum verblijf bij dit project is 2 weken

 • Basiskennis Spaans. Heb je dit niet dan kun je voorafgaand aan het werk Spaanse lessen bij onze taalschool in Cartagena of Medellín volgen. Ook tijdens het werk is het nog mogelijk om privélessen te krijgen.  

Wil je meer weten over dit project neem dan contact met ons op!

bottom of page